De Deurloop Leeuwarden

Houten vloeren van De Deurloop; een goede keuze!

Klik hier voor onze scherpe prijzen.

Nieuw - Houtoutlet.com - Deuren en houten vloeren nergens goedkoper!

Vloerverwarming en houten vloeren?

Bijgewerkt op: 10-08-2016
De Deurloop
Vakkundig, Vertrouwd en
Voordelig
 
Openingstijden showroom:
Op afspraak
 
Telefonisch bereikbaar:
ma t/m zo 09.00 tot 18.00 uur
Tel. 058-2894954
Mob. 06-22708081
Mail:info@dedeurloop.nl


Toe aan een nieuwe uitdaging?
Start your own business today
!!!
WWW.FMBODYSHOP.COM

Deze vraag is niet met een eenvoudig ja of nee te beantwoorden.

Houten vloeren zijn afkomstig uit de natuur en reageren van nature op vocht-en temperatuurverschillen. Er kan zich bij grote schommelingen extreme krimp of uitzetting voordoen. De ene houten vloer wat meer dan de ander. Dit heeft met de eigenschappen van de betreffende houtsoort te maken.

Naast de eigenschappen van de betreffende houtsoort zijn er nog een aantal anders factoren die een belangrijke rol spelen bij de beantwoording van bovenstaande vraag.

Allereerst zijn er een aantal vragen die beantwoord moeten worden over vloerverwarming. Er zijn een aanzienlijk aantal producenten van vloerverwarmingssystemen. Elk systeem met eigen eigenschappen.

Grofweg worden 2 soorten vloerverwarming onderscheiden.

1. Hoofdverwarming.

2. Bijverwarming.

 

Een andere onderverdeling is het onderscheid in warmwatersystemen en elektrische systemen. De warmwatersystemen worden zowel ingezet als hoofdverwarming als bijverwarming. De elektrische systemen vrijwel altijd als bijverwarming, meestal in combinatie met radiatoren.

Vloerverwarming als bijverwarming geeft in de regel de minste problemen. De schommelingen in de temperatuur zijn veel geringer en het hout krijgt niet te grote klappen te verwerken. In nieuwbouwhuizen liggen de leidingen vaak zo ondiep dat de ene plank veel warmer wordt dan de andere, waardoor risico's ontstaan. Bij een geleidelijke verdeling van de temperatuur zoals bij vloerverwarming als bijverwarming vermijd men deze risico's.

De zogenaamde warmwatersystemen die als hoofd- en bijverwarming worden ingezet kunnen worden onderverdeeld in 2 systemen.

1. Natte systemen

2. Droogbouwsystemen

Bij ''natte systemen'' liggen de waterleidingen op de betonnen constructievloer en zijn ingegoten in de afwerkvloer.

Bij ''droogbouwsystemen'' liggen de leidingen ''los''.

De warmwatersystemen kunnen probleemloos werken in combinatie met een houten vloer, maar kunnen risico´s geven.

Een risico is dat de consument/bewoner de verwarming zo hoog opstookt, dat het water zo heet wordt dat er te veel hitte naar boven wordt doorgegeven waardoor er schade aan de parketvloer ontstaat. Als richtlijn kan worden aangegeven dat 28 C de maximale oppervlaktetemperatuur is voor een afwerkvloer. Verschillende experts geven hier verschillende waarden aan. Tot zelfs 32 C. Dit komt ook doordat men niet eenduidig is over welke oppervlakte men spreekt. De zandcement afwerkvloer of de afwerkvloer aangebrachte vloerafwerking.

Ons advies is dan ook; men echter maar beter voorzichtig zijn dan teveel op risico gaan.

Bij sommige systemen kan de consument/gebruiker het systeem kunstmatig instellen op een hogere temperatuur dan voor de houten vloer mogelijk is. Om achteraf te kunnen controleren of dit wel of niet gebeurt is worden er zogenaamde "verklikkers" geplakt op de dekvloer. Bij te hoge temperaturen verkleuren deze stickers blijvend. De parketlegger kan daarmee aantonen dat de gebruiker niet aan de voorschriften heeft voldaan. De Deurloop gebruikt deze verklikker altijd bij vloerverwarmingssystemen.

Belangrijke punten voor vloerverwarming.                      

* Een ondervloer / tussenvloer is verplicht. (maximaal 14mm dik)                                                                                                                      * De maximale dikte van het parket is 2.5 cm.                                                                                                                                                         * Gebruik alleen stabiele houtsoorten.                                                                                                                                                                    * Bij voorkeur verlijmen. Indien zwevend wordt gelegd dan niet te brede delen of voor een multiplank!!! kiezen.                                    * Cementen dekvloer behandelen met voorstrijk.                                                                                                                                                  * Er moeten speciale lijmen worden gebruikt bij het verlijmen.                                                                                                                            * Let op dat het vochtpercentage van de ondergrond goed is: zandcement 1.5% en anhydriet maximaal 0.3%.                                        * De zandcement afwerkvloer moet minimaal 28 dagen oud zijn.                                                                                                                         * De vloerverwarming moet, ongeacht het seizoen, minimaal 3 weken aangestaan hebben.                                                                           * 48 uur voor het plaatsen van het parket moet de vloerverwarming uitgezet worden.                                                                                    * 1 week na het leggen de vloerverwarming aanzetten. Na het leggen van de parketvloer moet de vloerverwarming langzaam opgestart worden.                                                                                                                                                                                                        * Per dag de temperatuur van het water met 5 graden Celsius opvoeren tot het gewenste niveau.                                                              * Het beste voor een houten vloer is om de vloerverwarming in het najaar aan te zetten en in het voorjaar pas weer uit.                  * De relatieve luchtvochtigheid van de woning moet tussen de 50-60% bedragen. (goed voor de vloer en goed voor uw gezondheid).                                                                                                                                                                                                                 * Enige krimp zal altijd kunnen plaatsvinden. Wilt u een absoluut naadloze parketvloer, dan raden wij het gebruik van vloerverwarming onder een massief houten vloer af.  

Samenvattend: Bij een natuurproduct als hout altijd kiezen voor geleidelijke veranderingen van de situatie en nooit forceren.

 
Meer informatie over lamelparket vindt u op lamelparket.eu 
De Deurloop, Klein Schavernek 12, 8911 BV  Leeuwarden, Tel 058-2894954, www.dedeurloop.nl
Openingstijden showroom: Op aanvraag
Groothandel  Machinaal olien Houten vloeren  Binnendeuren  Tuindeuren  Buitendeuren  Eiken Buitendeuren  Afhangen Deuren  Ondervloeren  Laminaat  Linoleum  Marmoleum  Eiken vloer  Houten  Vloeren  Blockwood Vloeren  Discount Vloeren  Onderhoud  Afwerking  Kleuren en prijzen Rubio Monocoat olie  Vloer leggen  Productieproces  Veelgestelde vragen over Houten Vloeren Prijzen Vloeren  Prijzen Blockwood  Legprijzen  Offerte  Houtkachels  Prijzen Houtkachels  Rookkanalen  Remeha  Markiezen  Kozijnen  Totaalinrichting  (Interieurbouw)  Keuken op maat  Contact  Leveringsvoorwaarden

Links binnendeuren bestellen en vloeren Friesland: Leeuwarden Sneek Heerenveen Joure Drachten Harlingen Dokkum Stiens Bolsward Lemmer ijlst Franeker Steden: Alkmaar Amsterdam Rotterdam Haarlem Den Haag Middelburg Den Bosch Maastricht Arnhem Zwolle Assen Lelystad Utrecht Eindhoven Tilburg Groningen Nijmegen Breda Apeldoorn Enschede Amersfoord Dordrecht Zoetermeer Leiden Almere Stad Links provincies: Parketvloeren Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Flevoland

 

                                        © copyright 1999 - 2014 De Deurloop